Sayfalar

25 Eylül 2011 Pazar

SİBER SAVAŞ BAŞLADI !


 Amerika’nın siber saldırıyı savaş ilanı sayacağını açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Çinli internet korsanları ABD üst düzey yetkililerinin G-Mail hesapları ele geçirdi. Bu arada bir diğer siber saldırı ilanı da Yunanistan’dan geldi. Ekonomik krizle boğuşan ve IMF’den beklediği desteği göremeyen Yunan’lı hackerlar IMF’in sitesini çökertmek için çağrıda bulundu.
İnternet devi google, Amerikalı bazı üst düzey yetkililerin, G-Mail hesaplarının bilgisayar korsanları tarafından  ele geçirildiğini açıkladı. Google’dan yapılan açıklamada, saldırının Çin üzerinden yapıldığı belirtildi. Saldırının hedefinde ABD’li yetkililerin yanı sıra Çinli bazı muhalifler, askerler ve gazeteciler de vardı.
Beyaz Saray yönetimi konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bu arada Yunanistan’da da kendilerine “anonim” adını veren bir grup bilgisayar korsanı, uluslararası para fonu IMF’in internet sitesine siber saldırı düzenlenmesi çağrısında bulundu. Grup, üyelerini toplu halde IMF’in web adresini tıklayarak bu siteyi çalışmaz hale getirmeye davet etti. Bu yolla IMF’in Yunanistan’a uyguladığı mali önlemlerin protesto edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eleştirilerinizi bu alanda yayınlayabilirsiniz.